Oto Klima

Oto Klima

Araçta bulunan ve hava sirkülasyonunu sağlayan klimanın mekanik ve teknik bağlantılarıyla ilgili ayrıntılı süreç " klima hizmetleri" içerisinde yer almaktadır.

Klima aracın içerisindeki havayı temizleyen ve konforu sağlayan en önemli bölümdür. Yazın bunaltıcı havanın etkisini en aza indirmek kışın ise soğuk havanın etkisini kırmak amacıyla klima sürekli çalışmaktadır. Sürekli çalışan bir klimanın bakımlarının düzenli olarak yaptırılması ve filtrelerinin değiştirilmesi gerekir. Bir süre sonra temizlenmeyen klimalarının fitreleri donma ve tıkanma gibi durumlarla karşılaşarak motorun olumsuz anlamda etkilenmesine sebep olmaktadır.

Araç Klima Sisteminin Parçaları Nelerdir?

  1. Kompresör
  2. Kondenser
  3. Nem tutucu filtre
  4. Sensörler
  5. Genleşme valfi
  6. Evaparatör
  7. Klima fanı
  8. Klima gazı ve yağı

Klima Bakımı

Klima bakım ve onarım işlemleri yetkili bir servis aracılığı ile yaptırılmalıdır. Servis yetkililerinin klima ile alakalı yapmış olduğu analizler sonucunda gerekli bakım işlemleri yapılmaktadır. Bu bakım işlemlerinin dışında klimanın ömrünü uzatmak ve kontrolünü sağlamak için izlenilen bir takım yollar vardır. Bu yollar;
  1. Klimayı 10 dakika çalıştırmak, gaz basıncı seviyesinin korunmasına yardımcı olmaktadır.
  2. Klimanın buz çözme ayarının 8-10 dakika çalışması küf oluşmasını önleyerek içerideki fazla nemin temizlenmesine yardımcı olmaktadır.
  3. Kışın klimanın kullanılması gerekir. Sistemin donmaması açısından klimayı kışın belirli aralıklarla kullanmak klimanın sağlığı açısından gereklidir.
  4. Klima bakımı genel anlamıyla servis üzerinden yapılmalıdır. Ortalama 2 yılda bir klimanın gaz veya bölümlerinin temizlenmesi ve gerektiği durumlarda yenilenmesi aracın performansı açısından gereklidir.
Klima bakımı sırasında;
  • Klima hizmetleri, klima bakımı ile alakalı tüm ayrıntılar içermektedir. Bakımlar sırasında polen filtresi bakımı da mutlaka yaptırılmalıdır. Özellikle 2 yılda bir yaptırılan bakımlarda yüzeysel değil sistemin tümüne dayalı bir bakım gözetilmelidir. 
  • Klimanın çalışmadığı durumlarda kompresör den kaynaklı hasarlar öne çıkmaktadır. Kompresör den kaynaklı sorunlar mutlaka servise gösterilmelidir. Araç sahipleri, kendi kafalarına göre klimanın içini açarak herhangi bir işlem yapmaktan kaçınmalıdır.
Yıl içinde bir defada olsa yapılması gereken periyodik bakımlar ile klimada oluşacak ani sorunların önüne geçilerek temiz bir havanın solunması sağlamalıdır. Ümraniye araç yağ ve filtre değişimi servisi için tıklayın.

İlgili Konular

Güvenli Sürüş Teknikleri Nelerdir

Güvenli Sürüş Teknikleri Nelerdir

Trafik içerisinde ve dışarısında dikkat edebileceğimiz ve alacağımız önemler ile güvenli sürüş tekniklerini kullanabiliriz. Trafik içerisinde başımıza gelebilecek birçok kazayı ortadan kaldıran güvenli sürüş tekniklerine şu şekilde örnekler verilebilir; • Araç bakımı ve emniyet kemeri kullanımı • Takip mesafesi kontrolü • Trafik sigortası • Kasko • Trafik içerisinde herhangi bir dikkat dağıtıcı unsurdan kaçınma • Yorgun ve uykulu zamanlarda sürüşe ara verme Yukarıda verdiğimiz güvenli sürüş tekniklerine saygı göstererek trafik içerisindeki güvenliğinizi arttırabilir ...

Rehbere git

Kusurlu Amortisör Nasıl Anlaşılır

Araç muayenesi her yıl araç sahiplerinin yaptırmakla zorunlu olduğu teknik kontrollerdir. Bu kontrollerde amaç trafik güvenliğinin sağlanması adına araçların kontrol edilmesidir. Bu uygulamalarla; trafikte güvenlik ihlali oluşturabilecek, yolcu ve yayaların/ diğer araç kullanıcılarının yaşamını riske atabilecek potansiyeldeki araçların tespiti amaçlanır. Araç muayeneleriyle rutin kontrolün zorunlu olması aracılığıyla; araç sahiplerinin düzenli bakım uygulamalarını yaptırması hedeflenir. Araç muayenelerinde motor ve yan aksam unsurları dahil olmak üzere pek çok bölüm için ...

Rehbere git
Kusurlu Amortisör Nasıl Anlaşılır
Ümraniye Oto Sanayi

Ümraniye Oto Sanayi

Ümraniye oto sanayi İstanbul’un Ümraniye ilçesinde kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir noktadadır.

Rehbere git

Kış Lastiği Sürekli Kullanılmamalı

Kış dönemi boyunca kış lastiği sürekli kullanılır mı? Cevabı kesinlikle hayır olan bu soru büyük problemler meydana gelmesine yol açabilmektedir. Her lastiğin üzerinde üretim tarihi bulunmaktadır. Genel olarak farklı kullanım ömürlerine sahip olan lastikler kullanım sürecine de bağlu olarak değişiklik göstermektedir. Bu sebeple lastikleri kontrol etmeli ve durumunu gözden geçirdikten sonra aracınızı monte etmelisiniz. Kullanılamayacak olan kış lastikleri şu şekilde öne çıkmaktadır; • Lastik üzerinde meydana gelen çatlamalar • Kullanım ömrü dolmuş olan lastikler • Gerekli...

Rehbere git
Kış Lastiği Sürekli Kullanılmamalı