Araç Akü Kontrol

Araç Akü Kontrol

Akü aracın önemli dinamik parçalarından biridir. araçtaki bu dinamik bölüm, sürekli kontrol gerektirmektedir. Araçta yanlışlıkla unutulan bir bölüm radyo ve far açık unutulduğunda aracın aküsü hızlı bir şekilde tükenecektir. Bu durumda çoğu zaman yapılan planların aksamasına ve aracın yolda kalmasına sebep olmaktadır.

Kullanılan akünün düzenli olarak kontrol edilmesi ve bir takım ölçümlerin yapılması gerekir. Bu ölçümlerin düzgün bir şekilde yapılması için oluşturulmuş bir akü cihazı vardır. Bu cihazlarla akünün ölçümleri yapılarak genel analizler yapılmaktadır. Bu ölçümlerin düzgün bir şekilde yapılması için cihazların güncel ve yeni olması gerekir.

Akü Kontrolü Nasıl Yapılır?

  1. Akü kutup başlarının düzgün bir şekilde temizlenmelidir.
  2. Akü metal materyallerden uzak tutulmalıdır.
  3. Aracın su seviyesi kontrol edilmelidir.
  4. Aküyü sabitleyen aparatın düzgün bir şekilde kontrol edilmesi gerekir.
  5. Elektrolit seviyesinin ölçümlerinin yapılması gerekir.
  6. Akünün voltaj değeri kontrol edilmelidir.

Akü Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Akü bakımı yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Aküyü kontrol etmek yetkili bir servisin görevidir. Araç sahibi kendi kafasına göre bir uygulama yapmaktan kaçınmalıdır.
  1. Akü üzerindeki yer alan havalandırma deliklerinin açık olup olmadığına bakılmalıdır.
  2. Akü bakımı sırasında aküye yakıt ve yağ bulaştırmamaya özen gösterilmelidir.
  3. Uzun süre kullanılmayan akülerde kullanımdan önce voltaj yoğunluğunun ölçümleri yapılmalıdır.
  4. Kışın akü donmasın diye tam şarj işlemi yapılmalıdır.
  5. Aracı 10/20 günden fazla kullanmayan araç sahiplerine akü kutup başlarının sökülmesi önerilmelidir.
  6. Ani hava değişmeleri akünün sebepsiz yere patlamasına neden olmaktadır.
  7. Akü şarj dolumu yaparken çıkardığı zararlı gazlar insan sağlığını olumsuz anlamda etkilemektedir.

Akülerin Depolanması

Akülerin raf ömrü ortalama 12 ile 18 ay arasında değişmektedir. Kurşun asit akü modelinin boşalmış ya da kısmen boşalmış olması gerekir. Özellikle uzun süre depolanan akülerin 6 ay arayla şarj edilmesi gerekir.
Şarj seviyesinin istenilen düzeyde olması akünün verimliliği için önemlidir. Aşırı düşük ve aşırı şarj olmuş akülerin ömrü hızlı bir şekilde tükenmektedir. Akünün performansı için dikkat edilmelidir. Ümraniye araç fren tamiri hizmetimizden de yararlanabilirsiniz.

İlgili Konular

Araç Kışlık Bakımında Taktikleri

Araç Kışlık Bakımında Taktikleri

Kışlık bakımda aracınız için yapılması gereken birçok bakım bulunmaktadır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir; • Kışa uygun motor yağının eklenmesi • Filtrelerin değişimi • Kar lastiklerinin takılması • Sileceklerin kontrol edilmesi ve deforme olan parçaların değiştirilmesi • Radyatör sisteminin kontrolü ve sıcaklık değerlerinin ölçülmesi Yukarıdaki durumlara dikkat ederek aracınızı kışa hazırlayabilir ve kış dönemi boyunca konfolu bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Özellikle araç içerisindeki yolcuların konforu için ısıtma sistemini gözden geçirmeyi unutmayınız...

Rehbere git

Güvenli Sürüş Teknikleri Nelerdir

Trafik içerisinde ve dışarısında dikkat edebileceğimiz ve alacağımız önemler ile güvenli sürüş tekniklerini kullanabiliriz. Trafik içerisinde başımıza gelebilecek birçok kazayı ortadan kaldıran güvenli sürüş tekniklerine şu şekilde örnekler verilebilir; • Araç bakımı ve emniyet kemeri kullanımı • Takip mesafesi kontrolü • Trafik sigortası • Kasko • Trafik içerisinde herhangi bir dikkat dağıtıcı unsurdan kaçınma • Yorgun ve uykulu zamanlarda sürüşe ara verme Yukarıda verdiğimiz güvenli sürüş tekniklerine saygı göstererek trafik içerisindeki güvenliğinizi arttırabilir ...

Rehbere git
Güvenli Sürüş Teknikleri Nelerdir
Ümraniye Oto Sanayi

Ümraniye Oto Sanayi

Ümraniye oto sanayi İstanbul’un Ümraniye ilçesinde kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir noktadadır.

Rehbere git

Kış Lastiği Sürekli Kullanılmamalı

Kış dönemi boyunca kış lastiği sürekli kullanılır mı? Cevabı kesinlikle hayır olan bu soru büyük problemler meydana gelmesine yol açabilmektedir. Her lastiğin üzerinde üretim tarihi bulunmaktadır. Genel olarak farklı kullanım ömürlerine sahip olan lastikler kullanım sürecine de bağlu olarak değişiklik göstermektedir. Bu sebeple lastikleri kontrol etmeli ve durumunu gözden geçirdikten sonra aracınızı monte etmelisiniz. Kullanılamayacak olan kış lastikleri şu şekilde öne çıkmaktadır; • Lastik üzerinde meydana gelen çatlamalar • Kullanım ömrü dolmuş olan lastikler • Gerekli...

Rehbere git
Kış Lastiği Sürekli Kullanılmamalı